Chiptuning van MTB Tuning Systems
Zoek Chiptuning voor uw auto Zoek een Chiptuning dealer in uw regio Bestel Chiptuning voor uw auto online
 

Chiptuning van MTB Tuning Systems
Chiptuning
Eco tuning
Chiptuning met fabrieksgarantie
Wij zoeken dealers voor onze chiptuning
Zoek chiptuning voor uw auto
Snelheidsbegrenzing? Of juist niet?
Chiptuning in uw eigen regio met onze dealers
Veelgestelde vragen
Chiptuning met de beste service en garantie
Chiptuning voor wagenparken
Over MTB Tuning Systems
Neem contact op met ons
Links
Share |

Voertuigenlijst

Helaas is onze lijst met voertuigen niet helemaal up to date, wij proberen met zorg onze website actueel te houden echter is het niet altijd mogelijk alle gegevens gelijk te verwerken.

U kunt uiteraard een mailtje aan ons sturen met de gegevens van uw auto, wij streven ernaar u binnen 1 uur de specificaties en een vrijblijvende prijsopgave via email te sturen. Wilt u een prijsopgave voor uw auto? Stuurt u dan een email naar info@tuningsystems.nl met een omschrijving van uw auto of uw kenteken.


Chiptuning diesel en benzine - Kies uw merk

Chiptuning Alfa Chiptuning Ford Chiptuning Lexus Chiptuning Seat
Chiptuning Audi Chiptuning Honda Chiptuning Mazda Chiptuning Skoda
Chiptuning BMW Chiptuning Hymer Chiptuning Mercedes Chiptuning Smart
Chiptuning Cadillac Chiptuning Hyundai Chiptuning Mini Chiptuning Ssangyong
Chiptuning Chevrolet Chiptuning Isuzu Chiptuning Mitsubishi Chiptuning Suzuki
Chiptuning Chrysler Chiptuning Iveco Chiptuning Nissan Chiptuning Tata
Chiptuning Citroën Chiptuning Jaguar Chiptuning Opel Chiptuning Toyota
Chiptuning Dacia Chiptuning Jeep Chiptuning Peugeot Chiptuning Vauxhall
Chiptuning Dethleffs Chiptuning Kia Chiptuning Renault Chiptuning Volkswagen
Chiptuning Dodge Chiptuning Lancia Chiptuning Rover Chiptuning Volvo
Chiptuning Fiat Chiptuning Landrover Chiptuning Saab Chiptuning Subaru
Chiptuning LDV Maxus Chiptuning LTI Chiptuning Mahindra  

Informatie over chiptuning

ECUDe meeste motoren in moderne auto's worden door een regelapparaat aangestuurd, de ECU genaamd. Het regelapparaat draagt zorg dat de motor doet wat u wilt. De prestaties van de auto worden bepaald op het moment van inspuiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoeveelheid ingespoten brandstof, de turbodruk, brandstofdruk en het ontstekingstijdstip. Uw auto fabrikant stelt deze waarden standaard in, rekening houdend met bijvoorbeeld de kwaliteit van de brandstof, landschaps-omstandigheden, emmissie rechten e.d. Een auto wordt dus altijd afgeleverd met ruime marges.

Deze auto wordt immers wereldwijd geleverd en moet overal optimaal kunnen presteren ongeacht de brandstofkwaliteit of landschapsomstandigheden. Fabrikanten houden met deze auto's dus rekening met een grote overdimensionering en dit noemen wij ons speelgebied.

Daarom kan uw auto dus meer! Door nou deze waarden software matig aan te passen kunt u het vermogen van uw auto vergroten, met name bij turbo diesels zijn de marges zeer groot, een vermogenstoename van 35% is in veel gevallen haalbaar. U zult direct merken dat uw auto fijner rijdt, directer reageert op bewegingen van het gaspedaal en zelfs bedrijfsauto's met aanhangwagen of zware belading gaan fijner rijden.


Brandstof besparen door middel van Chiptuning

Het klinkt haast onmogelijk, het vermogen van uw auto vergroten en dan ook nog eens zuiniger gaan rijden. Toch is dit geen fabeltje, in de praktijk hebben wij besparingen gezien die oplopen tot 15%. De uitleg is vrij simpel, we bereiken door tuning immers dat het koppel van uw auto eerder vrij komt. De bestuurder zal zich dan automatisch aanwennen eerder over te schakelen naar een hogere versnelling (het zogenaamde Nieuwe Rijden).

Daarnaast zorgt het extra vermogen ervoor dat u bij een inhaalmanoeuvre bijvoorbeeld niet hoeft terug te schakelen naar een lagere versnelling. Wij vertellen u graag de hele waarheid achter ECO-tuning.

Lees meer over de brandstofbesparing...


Voor welke auto's is Chiptuning Beschikbaar?

Wij zijn gespecialiseerd in Dieseltuning. Met name bij een turbo-diesel kunnen zeer goede resultaten worden behaald. Diesels zonder turbo zijn nagenoeg niet te tunen. De historie van de direct ingespoten turbodiesel gaat alweer een tijdje terug. We hebben dan ook in grote lijnen 4 verschillende vormen gezien en voor deze 4 brandstofsystemen hebben wij een product.

Chiptuning Common-rail

Chiptuning commonrail dieselmotorenWe kunnen nog steeds stellen dat common-rail inspuiting het systeem van vandaag en morgen is. Door middel van curve-mapping is ons systeem in staat te berekenen wat de toename in brandstofdruk mag zijn. Door nu in real-time deze druk aan te passen bereiken wij een vermogens toename tot 35%.

Lees meer over common-rail tuning...

Chiptuning Pompverstuivers

Chiptuning voor pompverstuiver motorenInmiddels op zijn retour maar de pompverstuiver motoren hebben een zeer groot aandeel gehad in diesel-land. Door de chipmodule wordt elke injector d.m.v. real-time puls-stretching van een langere inspuittijd voorzien. Het systeem is geheel digitaal waardoor elke inspuitcyclus apart wordt berekend en de injectoren hardware-matig met extra drivers worden aangestuurd.

Lees meer over pompverstuiver tuning...

Chiptuning voor VP44 brandstofpompen

Chiptuning voor VP44 brandstofpompenDoor de chipmodule wordt de CAN-bus-lus van de toevoerleiding naar de brandstofpomp onder-broken, digitaal bewerkt en gewijzigd. Na de wijziging wordt dit signaal weer terug gezet op de CAN-bus-lus en aan de radiaal brandstofpomp aangeboden. Het systeem is geheel digitaal waardoor elke motorbelasting apart wordt berekend.

Lees meer over VP44 tuning...

Chiptuning voor VP37 brandstofpompen

Chiptuning TDIOok voor de "wat oudere" auto's is chiptuning nog steeds mogelijk. Voor auto's uitgerust met een VP37 pomp hebben wij een digitale chipmodule. Deze module wordt geleverd met een originele VAG adapterset voor montage op de brandstofpomp.

Lees meer over VP37 tuning...

Heeft u een diesel en is deze voorzien van een turbo? Dan heeft uw auto ongetwijfeld één van de bovenstaande brandstofsystemen en is chiptuning voor uw auto mogelijk. Bent u benieuwd wat onze chiptuning met de prestaties van uw auto doet? Klik dan hieronder op uw merk.